愛情無分種族、性別、甚至年齡。只要係真愛,就可以經得起風浪、通過生活上嘅考驗、唔輕易受到一般外在條件影響、不用怕受到別人標籤,最終必定能共諧連理。

即使經歷過婚姻失敗或者喪偶之痛,亦無須絕望,因為下一段更好嘅愛情,或者就係轉角處。

社會成功例子:

資深演員陳榮峻以及吳香倫嘅「黃昏戀」曾係社會上嘅一時佳話,佢哋嘅愛情得來不易,排除萬難後終於可以同對方共度下半生,並得到大家嘅祝福。

陳榮峻同吳香倫入行多年,但從未相遇。陳榮峻嘅前妻喺2010年因病逝世,當時佢傷心到曾經一度想自殺,幸好之後因為拍劇認識到吳香倫,吳香倫更幫陳榮峻走出喪妻之痛,其後二人發展成情侶,陳榮峻並喺2017年TVB舉行嘅盆菜宴上,當住2千人面前下跪向吳香倫求婚,在場人士都大為感動。

(圖片來源: KKNews)

幸福中轉站

每個人喺愛情路上或會跌跌碰碰,並非一帆風順;亦可能擔心世俗眼光再加上自己嘅心理障礙,未能勇於追求第二段愛情。而我哋嘅婚姻配對平台,就可以幫你放底過去不愉快經歷,重拾對追求真愛嘅信心。按此 聯絡專業顧問預約1小時免費諮詢,踏出你嘅第一步!

Whatsapp諮詢   |   立即致電